Zet de eerste stappen op weg naar jouw hogere doel: jouw leads verder helpen met het oplossen van hun urgente probleem dat jij ooit ook had. Als jij het hebt kunnen oplossen, kunnen zij het, met jouw hulp, ook. Dat is jouw missie, jouw boodschap in de wereld, jouw expertstatus. Dat is die unieke plek in jou waar jouw mens-zijn en ondernemerschap samenvloeien tot één geheel. De plek waar het er niet meer toe doet wat anderen van je vinden omdat je moeiteloos zichtbaar wordt.

Start iedere dag met kleine acties die jou verder brengen als expert én als ondernemer. Ga bellen, vertel je verhaal, stel vragen en doe een onweerstaanbaar aanbod. Alleen door in actie te komen en te blijven, door te doen en te ervaren wat er gebeurt, kun jij je projecties ontmaskeren en je persoonlijke leerdoelen vaststellen.

Als je het spannend en ongemakkelijk vindt om te gaan bellen of om je lead een onweerstaanbaar aanbod te doen, is dat helemaal oké. Als je het maar doet, want je weet inmiddels ook dat niets doen in ieder geval niet tot betalende klanten leidt. Als er angst en onzekerheid in je zitten dan vragen die er juist om zich aan je te onthullen. Je angsten en onzekerheden in je ondernemerschap kloppen net zo lang op je deur tot je open doet. De pijn is er toch, dus waarom niet gewoon beginnen? Wegkijken is veel pijnlijker.

Gewoon beginnen impliceert “gewoon zoals jij bent”. Maar ook gewoon of het de normaalste zaak van de wereld is. En dat moet het in jouw wereld ook worden. Jij legt gewoon een-op-een contact met je lead. No matter what. Of dat nu de lead is die je op een netwerkbijeenkomst hebt gesproken. Of de lead die heeft deelgenomen aan je workshop. Of de lead die gereageerd heeft op je blog. Zorg dat je hun contactgegevens krijgt en bel ze. Gewoon omdat het kan. En ook omdat het moet. Je zult versteld staan dat je lead het echt niet gek vindt dat je belt en vertelt en vragen stelt. En hem een onweerstaanbaar aanbod doet. Daar heeft je lead je toestemming voor gegeven. Weet je nog? Je lead zit juist op jouw telefoontje en uitnodiging te wachten.