Niet iedereen wordt om dezelfde reden ondernemer. Voor de één is het de vervulling van een jarenlange droom. Voor de ander een noodzaak om in inkomsten te voorzien. Het maakt niet uit of je uit vrije wil of min of meer gedwongen hebt gekozen voor het ondernemerschap. Je hebt gekozen. Je wilde deze ervaring opdoen. Jij wilt leren. Jij wilt waarde toevoegen aan de wereld. Opgeven is dus geen optie. Loskomen van wat anderen van je vinden, wel.

Als je los bent van wat anderen van je vinden, kun je werkelijk voluit gaan omdat je weet dat jij volledig verantwoordelijk bent voor de ervaringen en situaties die jij aantrekt. Dat geeft vrijheid en onafhankelijkheid. Want je weet dan ook dat jij jouw situatie kunt veranderen. Omdat jij jezelf kunt veranderen. En als jij jezelf verandert, verandert de wereld om je heen ook. Geeft dat je geen nieuw perspectief op ondernemen?

Jouw persoonlijke leerdoelen liggen aan de basis van jouw groei als ondernemer. Zij plaveien de weg naar succes. Als je in staat bent bij iedere actie die je doet, te kijken naar wat er gebeurt, dan weet je wat je te leren hebt. Zeker als situaties zich lijken te herhalen, ligt daar een uitdaging tot persoonlijke groei. Jij bent de belangrijkste persoon in je bedrijf. Mensen verbinden zich met jou omdat jij hun urgente probleem voor ze kunt oplossen. Dan is het doodzonde als je ze weer kwijt raakt.

Jij als ondernemer bepaalt met je passie, je talenten en je persoonlijke eigenschappen het succes van jouw bedrijf. Jouw persoonlijke verhaal maakt jouw bedrijf uniek. Niet je dienst of je product. Dat is overal verkrijgbaar. Iedereen kan coachen. Op elke straathoek is een bakker. Je lead heeft veel keus, kan overal terecht. Waar het om gaat, is dat jij zijn aandacht weet te trekken en vast te houden.

Bouw je unieke talent en je natuurlijke eigenschappen daarom zo optimaal mogelijk uit. Met je persoonlijke verhaal heb jij je expertstatus gevonden. Nu ga je je expertstatus gebruiken om een succesvolle en onafhankelijke ondernemer te worden. Heb jij die moed en inzet én het doorzettingsvermogen? Lees dan vooral verder want ik kan je helpen.